Yunus AKKAYA
Din İşleri Yüksek Kurulu Sekreteri

1967 yılında Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde doğdu. Beşiktaş Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı. 1990 yılında Pendik İmam-Hatip Lisesi’nden, 1995 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Fakülte yıllarında İstanbul’un önemli âlim ve hocalarından Kur’an, Tefsir ve Fıkıh dersleri aldı.
1995 yılında Düzce’nin Cumayeri ilçesinde imam-hatip olarak meslek hayatına başladı.
1996 yılında İzmir Bornova’da vatani görevini tamamladı.
1999 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’nden mezun oldu.
Aynı yıl içinde Batman’ın Sason ilçesine müftü olarak atandı.
Daha sonra Batman’ın Beşiri ilçesinde bir süre müftülük görevinde bulundu.
2002 yılında Çankırı’nın Atkaracalar ilçe müftülüğüne atandı.
2004 yılında yapılan sınav sonucu Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığına atandı.
2009 yılında Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Yönetimi Geliştirme Şubesi Müdürlüğüne atandı.
2011 yılında Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanlığına atandı.
2018 yılında Bükreş Din Hizmetleri Müşavirliğine atandı. Bu görevin 2021 yılında sona ermesiyle birlikte Başkanlık Vaizi kadrosuyla Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı emrinde görevlendirildi.
30.12.2021 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Sekreterliğine atandı.
İngilizce ve Arapça bilen, evli ve üç çocuk babası olan Akkaya’nın, Diyanet Aylık ve Avrupa dergileri ile çeşitli gazete, dergi ve web sayfalarında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.