Zeki SAYAR
Başkanlık Müşaviri

07.12.1959 Tarihinde Gümüşhane ili Kelkit ilçesi Öğütlü köyünde doğdu. İlkokulu burada bitirdi. Babasının İmam Hatiplik görevi nedeniyle Trabzon’un Arsin ilçesinde başladığı hafızlık eğitimini bilahare kendi köyünün İmam Hatibine devam ederek ikmal etti. İmam Hatip liselerinin orta kısımları kapatıldığından ortaokulu Erzincan İmam Hatip Lisesi orta kısmında okudu. İmam Hatip Lisesin Lise Kısımından altıncı safında iken yedinci sınıf imtihanlarını vererek 1977 yılında mezun oldu. Bir taraftan da Erzincan’ın tanınmış kurra hafızlarından Şemsettin Uçar Hoca’dan talim ve maharic-i hurûf dersleri aldı. Yüksek tahsil için İstanbul’a geldi. 1978 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kaydoldu. Okul yıllarında İstanbul’un tanınmış hocalarından İslami ilimler alanında dersler aldı.1982 Yılında İslam Enstitüsü Fıkıh- Kelam bölümünden mezun oldu. İlk görevine 1980 yılında Fatih müftülüğüne bağlı Cambaziye mecidin de İmam Hatip olarak başladı. Vatani görevini 1983 Yılında yedek subay olarak yaptı. Askerlik dönüşü tekrar Fatih Müftülüğündeki imam hatiplik görevine döndü. Bu arada özel dersler almaya devam etti. 1988 yılında Erzincan Üzümlü İlçe Müftülüğüne atandı. 1989 Yılında Haseki eğitim merkezine kursiyer olarak katıldı eğitim merkezini 1992de tamamladı. Kayseri Pınarbaşı, 1996 yılında Bolvadin ilçe müftüsü oldu. 1999 yılında Şırnak il müftülüğü, 2002 yılında Rize il müftülüğü görevlerinde bulundu. 29.08.2008 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine seçildi. Başkanvekilliği görevine getirildi. 28 Ağustos 2015 Tarihinde tekrar ikinci defa Din İşleri Kurulu Üyeliğine seçildi. Görev süresi boyunca birçok ilmi toplantıya katıldı, yurt içinde ve yurt dışında konferanslar verdi, tebliğler sundu müzakerelerde bulundu.” Din ve Felsefede Şer Problemi” (yayımlanmadı) “İslami Kaynaklara göre günün meselelerine çözümler.” İslamın İnsana bakışı Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi Yayını kitap içerisinde yayımlandı Evli ve üç babasıdır.