Tahir TURAL
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi

1967 yılında Tokat’ın Sulusaray ilçesinde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. 1984 yılında Tokat İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir müddet Şam‘da eğitim hayatına devam etti. 1989 yılında Medine İslam Üniversitesinden mezun oldu. Bu esnada Medine’de mukim olan âlimlerden İslami ilimler tahsilinde bulundu. 1991 yılında müftülük ve vaizlik sınavını kazanarak Bingöl’ün Karlıova ilçesine Müftü olarak atandı. Balıkesir’in Marmara ve Dursunbey ilçelerinde 10 yıl süreyle müftülük yaptı. 2004 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak Kurul’daki görevine başladı. 13 Aralık 2019 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Tural, çok iyi seviyede Arapça bilmektedir.