Dr. Medet COŞKUN
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi

1964 yılında Yozgat’ın Sorgun ilçesinde doğdu. 1983 yılında Kırşehir-Çiçekdağı ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1986 yılında girdiği Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. 1991 yılında Çorum-Sungurlu’ya Vaiz olarak atandı. Bu esnada Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. Vaizlik görevinin ardından 1995 yılında Kilis-Elbeyli’ye İlçe Müftüsü olarak atandı. 1997-2001 yılları arasında Belçika’da din görevlisi olarak bulundu. Yurtdışı görevi sonrası Elbeyli ilçesine tekrar müftü olarak atandı ve bir süre Kilis İl Müftülüğü’ne vekalet etti. 2001 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı, 2018 yılında hadis dalında doktorasını tamamladı. 5 Ekim 2020 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi olarak görevine başladı. Coşkun, Evli ve iki çocuk babasıdır, Arapça ve İngilizce bilmektedir.