Kişisel Bilgiler

Dr. Faruk GÖRGÜLÜ
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı

Özgeçmişi

1966 yılında Kastamonu’nun Cide ilçesi Çataloluk köyünde doğdu. İlköğrenimini Cide/Çataloluk köyünde orta öğretimini 1984 yılında Kastamonu/İnebolu İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1991-1992 yılında Antalya’da Müftülük Vaizlik kursuna katıldı. Uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığında müezzinlik, imam-Hatiplik, murakıplık, vaizlik ve müftülük yaptı. 1999-2003 yılları arasında Hollanda’nın Zaandam şehrinde bulunan Sultan Ahmet Camiinde din görevlisi ve son iki yılında aynı görevle birlikte Hollanda Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Sekreterliğinde bulundu. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir bilim dalında yüksek lisansını, 2005 yılında ise aynı bilim dalında doktorasını tamamladı. 20 Mart 2007 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığına atandı. 2011-2019 yılları arasında Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Süreli Yayınlar Ve Kütüphaneler Daire Başkanlığı ve Basılı Yayınlar Daire Başkanlığı yaptı. 15 Ağustos 2019 tarihinden itibaren Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görevine devam etmektedir. Evli ve üç babası olan Görgülü, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Görüntülü Cevaplar  Sıkça Sorulanlar  Dini Bilgiler  Soru Sor
 Konular