Davut KAYA
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı

1960 yılında Erzurum İspir’in Yeşilyurt Köyünde doğmuştur. Doğduğu köyde ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra aynı yerde İmam- Hatip olan babası Osman Kaya’dan okuyarak hafızlığını tamamlamıştır. Daha sonrasında farklı hocalardan Arapça, tecvid ve tashih-i huruf dersleri almıştır. 1982 yılında Erzurum İmam Hatip Lisesinden mezun olan Davut Kaya, ilk görevine Kur’an kursu öğreticisi olarak başlamıştır. 1984 yılında Mekke’de düzenlenen uluslararası Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında dünya ikincisi olmuştur. Erzurum Üniversite Camii İmam Hatipliğini de yürüten Kaya, 1997 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra sırasıyla; Elazığ Harput Diyanet Eğitim Merkezi Kur’an Öğretmenliği, Ankara Kocatepe Camii İmam Hatipliği, Müftülük, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’an-ı Kerim okutmanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushaflar İnceleme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Kuran öğretimi programı yapmakta ve aynı alanda seminerler vermekte olan Kaya, halen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak göreve devam etmektedir.